Loading...

Melkveebedrijf 94 ha, 570.000 kg melkproduktie en vleesvee: departement Dordogne (24), Ref. IVH 255

€ 806.000 inclusief makelaarskosten

Omschrijving

Structuur :
Het bedrijf heeft nu een maatschap structuur, met 2 associés. Geen personeel om over te nemen.

Grond:
Alle grond ligt om het bedrijf , of op korte afstand van max 1.5km, het vee kan hier volop worden beweid.
Van de 94 ha oppervlakte is 59 ha in eigendom, waarvan 3 ha bos; verder is er 35 ha in reguliere pachtgrond.
De grondsoort is kalkrijke kleigrond, het grootste deel van de oppervlakte is gedraineerd. Het bouwplan bestaat uit mais, granen, zonnebloemen, grasland en luzerne.

Bedrijfsgebouwen:
De ligboxenstal voor de melkkoeien heeft een oppervlakte 735m² en is geheel onderkelderd, voorzien van roostervloeren en van ligboxen.
Het melken is er een 2×5 visgraatmelkstal met automatische afname. In de stal 2 voerstations die elk 2 soorten krachtvoer doseren. Verder is er tochtigheid detectie en voor jonge kalveren een melkautomaat.
Voor het jongvee is er een totaal gerenoveerde natuurstenen stal. Binnen de traditionele muren is er een nieuw houten frame geplaatst met daarop dakplaten. In deze stal van 600m² zijn naast ingestrooide ruimten met voerhekken ook afkalfboxen gerealiseerd.
Een tweede strostal van 750m² wordt gebruikt voor jongvee en mestvee. Voor de oudere pinken zijn er ligboxen.
Hiernaast is een grote overdekte mestopslag 270m².
Verder zijn er nog diverse loodsen voor stro, hooi en materiaal opslag.
Ook is er een graanopslag van 80 ton, voornamelijk voor verwerking in het rantsoen van de koeien.
Voor de opslag van kuilvoer zijn er twee sleufsilo’s en een betonplaat.
De gebouwen zijn ruim opgezet met nette erfverharding en keurig onderhouden.

Het bedrijf is geheel op de milieu normen voor mestopslag , vuilwater opvang en opslag van gewasbeschermingsmiddelen.
Al het benodigde drinkwater wordt opgepompt uit een eigen bron.

Veestapel:
Het bedrijf beschikt over een goede veestapel met 45 Montbéliarde melkkoeien en veertig stuks jongvee . Verder is er een vleesveetak. Door MB melkkoeien te kruisen met een Blonde Aquitaine stier, verkrijgt men kruislingen, die geschikt zijn om als kalf of os te worden gemest.
Het vlees van deze dieren wordt aan huis verkocht. Er is een verwerkingsruimte met koelcel ter beschikking voor het versnijden, inpakken en de opslag van het vlees. Deze voorzieningen voldoen aan de geldende hygiëne eisen.

Werktuigen:
De waardevolste machines zijn : Een verreiker en 2 JD tractoren . Alle benodigde werktuigen voor grondbewerking, zaaien en grasoogst zijn aanwezig . Alleen de graan dorsen en de inkuilwerkzaamheden worden door een loonbedrijf uitgevoerd. Een materiaallijst is op aanvraag beschikbaar,

Woningen:
Er zijn hier twee woningen aanwezig, deze liggen los van de bedrijfsgebouwen en hebben een schitterend vrij uitzicht ; bijna 360°.
De eerste woning heeft een woonoppervlakte van 130m². Indeling; woonkamer, ruime eetkeuken, drie slaapkamers en een badkamer.
Er is een fraaie ruimte aangebouwd met daarin een groot verwarmd binnenzwembad en een overdekt terras.
De tweede woning is aangrenzend aan de eerste, de woonoppervlakte bedraagt 90m². Indeling; woonkamer, keuken, 1 slaapkamer met badkamer. In de garage bevindt zich nog een slaapkamer en is een bureau gecreëerd. Deze woning beschikt over een veranda.
Beide huizen zijn in een uitstekende staat en geheel gerenoveerd. Beiden zijn voorzien van dubbel glas, zijn goed geïsoleerd, ze bezitten een gezamenlijke verwarming en ieder een individuele airconditioning.

Locatie:
Het bedrijf ligt 1km van het dorpje, waar een basisschool is tot 8/9jaar, voor oudere kinderen rijdt de schoolbus vanuit het dorp naar een naburig dorp.
Het voorgezette onderwijs, supermarkten en andere voorzieningen bevinden zich op 7 km afstand, Bergerac op 25km met z’n vliegveld, rechtstreekse verbindingen zijn er met Brussel en Rotterdam.

Vraagprijs:
Bedrijfsgebouwen , 2 woningen, 59 ha grond in eigendom , pachtoverdracht over 35 ha en de bedrijfstoeslag:
€ 806.000,- inclusief makelaarskosten.

Excl : notariskosten, voorraden, vee en machines.
Veestapel en materiaal worden ook ter overname aangeboden.

Deel dit pand

Share