Loading...

Melkveebedrijf met akkerbouw , 220 ha, 700.000 kg melkproduktie ; Omg. Vouziers , dept Marne (51). Ref. JS 250

Prijs op aanvraag

Omschrijving

COMPROMIS DE VENTE GETEKEND !!

Structuur :
Het bedrijf heeft nu een maatschap structuur, met 3 associés. Geen personeel om over te nemen.

Grond:
Van de 220 ha oppervlakte in pacht kan indien gewenst 120 ha in eigendom worden verkregen. De grondsoort is variabel, van kalkrijke kleigrond tot laaggelegen zanderige grond. De gronden zijn van goede tot uitstekende kwaliteit, diep en zonder stenen. Het grootste deel van de oppervlakte is gedraineerd. Het bouwplan voor 180 ha bouwland bestaat uit mais, granen en koolzaad. Er is 20 ha blijvend grasland, de rest is tijdelijk grasland. De pachtprijs in deze regio bedraagt ong € 140,0/ha/jr. Door grondsoort en gunstig klimaat zijn de opbrengsten zeer goed; de tarweopbrengst is gemiddeld > 8.000 kg/ha/jr .

Verkaveling:
Er is een huiskavel van 55 ha, 25 ha daarvan is voor vee bereikbaar vanuit de stallen, 30 ha ligt aan de overzijde van een rustige weg. In diverse percelen ligt er nog 80 ha in hetzelfde dorp, 60 ha ligt in enkele grote percelen op 6 km afstand en 30 ha ligt op 12 km afstand.

Bedrijfsgebouwen:
Er is een moderne ligboxenstal ( 3.500 m2) naar Nederlands model uit 2003. Het staltype betreft een 3 + 0 , dus met 1-zijdige voergang geschikt voor de 90 melkkoeien. Loopgangen en boxenrijen zijn geheel onderkelderd met een put van 2,5 meter diep, waardoor er 1.500 m3 effectieve drijfmestopslag is. De put beschikt over 1 circuit dat wordt gemixt met een zware elektrische dompelmixer. De gebruikte plaatrooster zijn van het type “berijdbaar”.
Voor het melken is er een 2×10 zij-aan zij swing-over melkstal met rapid-exit; deze stal is nu met 7 melkstellen uitgerust maar kan zo tot 10 stellen worden uitgebreid. Er is er een wachtruimte voor 90 melkkoeien. Aansluitend aan het ruime tanklokaal is een ruimte met bedrijfskantoor, een wc en douche. Op het tanklokaal is een ruimte geschikt als kantoor of voor opslag. De apparatuur zoals compressor, vacuümpomp etc zijn in een afgesloten machineruimte ondergebracht.
Jonge kalveren zijn ondergebracht in iglo’s, oudere kalveren in groepshokken.
Voor het jongvee is er een kapschuur van 60 m lengte ( 700 m2), t.b.v. huisvesting van de verschillende leeftijdsgroepen voorzien van ingestrooide vakken. Voor opslag van machines is er een bredere kapschuur ( 1.100 m2 met voerhekken ook afkalfboxen gerealiseerd.
Ook is er op betonvloer en tussen wanden opslag gerealiseerd voor enkelvoudige krachtvoeders en graan, voornamelijk bestemd voor verwerking in het gemengde rantsoen voor het melkvee.
Voor de opslag van kuilvoer is er een sleufsilo’s en is er een verharde plaat.
De gebouwen en het gehele erf zijn ruim opgezet met nette erfverharding en keurig onderhouden.
Het bedrijf is geheel op de milieu normen voor mestopslag, vuilwater opvang en opslag van gewasbeschermingsmiddelen.
Al het benodigde drinkwater wordt opgepompt uit een eigen bron, er is een aansluiting op leidingwater aanwezig.

Veestapel:
Het bedrijf beschikt sinds kort niet meer over een melkveestapel. Om gezondheidsredenen van verkoper is het melken gestaakt. Er is een melk-leveringscontract met Bell dat gewoon kan worden voortgezet. Er is nog HF-jongvee aanwezig dat naar keuze kan worden overgenomen.

Werktuigen:
Er is een compleet machine park: Een verreiker , 3 Case tractoren , werktuigen voor grondbewerking, zaaien en grasoogst en mest uitrijden. Alleen de graan dorsen en de inkuilwerkzaamheden worden door een loonbedrijf uitgevoerd. Een materiaallijst is op aanvraag beschikbaar. Het machinepark kan ook naar keuze niet of gedeeltelijk worden gekocht.

Woningen:
Er zijn hier twee woningen aanwezig, deze liggen los van de bedrijfsgebouwen . De koper kan kiezen: Eén of beide woningen aankopen, of het bedrijf aankopen zonder woning.
– De eerste woning is degelijk door een aannemer gebouwd in 1990 in verkeert in perfecte staat .Het betreft een mooi geheel met groentetuin en een fraaie beplanting op 50 m van de stallen. Indeling: Sous-sol onder het hele gebouw met garage, en opslagruimten, cv-olie. Gelijkvloers. ruim woongedeelte met open keuken en eetgedeelte, bureau, wc , slaapkamer met badkamer. Etage : 2 Ruime slaapkamers, wc, badkamer
– De tweede woning is een vrijstaande traditionele woning in redelijke staat op 100 m van de stallen: Indeling gelijkvloers ; entree, wc , badkamer, woonkeuken, woonkamer met openslaande deuren naar terras en tuin. Etage: 3 ruime slaapkamers. In de buitenruimte een garage, werkplaats en een kapschuur voor vee of opslag. De woning staat op een kavel van 1 ha.

Bedrijfstoeslagrechten en overige subsidies:
In 2017 bedroeg de totale ha-premie en regionale subsidie voor dit bedrijf: € 70.000,-/jr.

Locatie:
Het bedrijf ligt vrijstaand aan de rand van een mooi dorpje. Er is een basisschool, een bakker, drogist en een restaurant. De afstand naar een stad met voorgezet onderwijs, supermarkten en andere voorzieningen is 10 km. De afstand vanaf Utrecht is 350 km.

Bijzonderheden :
Er is vergunning verkregen om de bestaande ligboxenstal met 30 meter te verlengen. De hoeveelheid land die wordt overgenomen kan ook minder zijn dan hier omschreven. Minder land kan aldus onderdeel zijn van de onderhandeling met verkoper. Voor dit bedrijf zijn meerdere bestemmingen denkbaar. Er kan ook gedacht worden aan een combinatie vleesvee/akkerbouw of aan een geitenmelkerij. Daarnaast kan het voortzetten als puur akkerbouwbedrijf een overweging zijn.

De vraagprijs  n.o.t.k.

Brochure

Deel dit pand

Share