Loading...

Dept. Sarthe (72), omg. Château du Loir, ref. IvH- 234

€ 900.000

Omschrijving

Melkveebedrijf met 72 ha land en een leveringsrecht van 450.000 kg. Efficiënt en zeer net compleet melkveebedrijf met prima verkaveling, de grond grotendeels in gebruik als bouwland.

Grond
Van de 72 ha land ligt 63 ha daadwerkelijk direct aan de bedrijfsgebouwen. Een perceel van 7 ha ligt aangesloten op 5 km afstand . De overige 2 ha betreft ondergrondgebouwen , erf en toegangsweg.
De grondsoort is lichte leemgrond. Van de totale oppervlakte is 36 ha gedraineerd. De hele huiskavel van 63 ha kan beregend worden via ingegraven leidingen.
De vraagprijs is gebaseerd op de aankoop van 67 ha grond in eigendom en 5 ha grond gepacht. Er kan echter ook direct alle beschikbare 72 ha grond in eigendom worden gekocht. Als de koper niet over voldoende eigen geld beschikt, kan er ook eerst alleen de ondergrond met enkele ha’s rond de gebouwen worden aangekocht. Met of zonder een optie op koop op een latere datum.

Bouwplan
Het bouwplan bestaat uit gemiddeld; 25 ha snijmaïs/korrelmaïs, 25 ha tarwe, 13 ha blijvend grasland en 7 ha gerst of koolzaad . De gemiddelde opbrengst voor tarwe bedraagt ruim 7 ton/ha, beregende korrelmaïs levert 11 ton droge maïs /ha.

Bedrijfsgebouwen
Er is een ingestrooide vrijloopstal van 800 m2 , gebouwd in 2009. Het is een kapschuur met plaats voor 50 melkkoeien. De loopgang met dichte vloer achter het voerhek wordt mechanisch uitgeschoven. Er is een zij-voergang met voerhekken voor 50 koeien.
Aan de voorzijde van de stal is nog ruimte om simpel een nieuw stuk aan te bouwen, zodat er 65 melkkoeien kunnen worden gehouden. De melkstal is een goed onderhouden 2 x 5 visgraatmelkstal.
Aan de achterzijde is een niet overdekte mestopslagruimte bestaande uit verplaatsbare prefab betonelementen. Ook aan deze zijde kan de vrijloopstal worden vergroot.
Er is huisvesting van de jongste kalveren aansluitend aan de melkstal. Ouder jongvee vindt onderdak in een kapschuur met strohokken. Er is een nog een kapschuur ingericht voor vee, waar drachtige vaarzen worden gehuisvest, en waar uitstoot koeien worden afgemest.
Een ander gebouw dient voor de berging van hooi, stro en opslag van werktuigen.
Een betonplaat dient voor opslag silage in 3 sleufsilo’s in titaal 850 m3.
Alle drinkbakken op het bedrijf zijn aangesloten op leidingwater.

Veestapel
In de koop begrepen zit een prima hoogwaardige veestapel van het ras HF, ong. 45 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van KI en de melkveestapel produceert > 10.000 kg per koe/jaar. De verkoper heeft veel aandacht voor de gezondheidsstatus van de veestapel.

Werktuigen
Op aanvraag is een uitgebreide werktuigenlijst beschikbaar.
Daarop staan oa 2 tractoren 110 PK en verder alle gebruikelijke machines voor grondbewerking, zaaien, spuiten, oogst en transport.

Irrigatie 
Is een wezenlijk onderdeel van dit bedrijf. Er is een bron met grote capaciteit van 110 m3 / uur. Er kunnen, indien gewenst, 2 beregeningshaspels op draaien. Alle percelen van de huiskavel van 63 ha kunnen worden beregend. Bovendien zijn alle percelen aangesloten op een systeem van ingegraven buizen wat effectief werkt. Een pomphuis herbergt de elektrisch aangedreven drukpomp. Er is een buffermeer dat gevoed wordt uit de bron. Beregening biedt zekerheid van goede oogsten, ook in jaren met droogteperioden.

Woning(en)
1 – Op het erf: De ruime vrijstaande woning dateert uit 1904, echter; dakbedekking, cv olie met warmtepomp, elektrische installatie en kozijnen met rolluiken zijn van recente datum. Indeling gelijkvloers; een woonkeuken, eetkamer, slaapkamer, badkamer, grote bergkast en een kantoor.
Indeling étage; 3 slaapkamers en ruimte nader in te richten.
2 – Naast de toegangsweg: Mogelijkheid een leuke vrijstaande woning met 2 slaapkamers en berging bij te kopen. Te gebruiken als familiehuis, maar ook prima geschikt voor huisvesting personeel of voor verhuur aan toeristen.

Sociaal
Het bedrijf ligt op een vrije locatie, maar zeker niet geïsoleerd. Op 1 km afstand bevindt zich Château du Loir, een stad met alle regio voorzieningen zoals scholen, winkels, supermarkten, restaurants, zwembad, treinstation en toegang autoroute.

Bedrijfstoeslag
De bedrijfspremies bedroegen in 2016 in totaal € 24.000,- .

Overige informatie
Prima vrije platteland locatie met alle voorzieningen op een steenworp afstand en mogelijkheid 2e woning bij te kopen. Goede mogelijkheden voor een jonge boer. Het bedrijf heeft aandelen in zuivelcoöperatie “Sodiaal “, maar koper is vrij om zijn zuivelfabriek te kiezen.

Een verruiming van het melkleverantierecht is voorbereid, vooral jonge boeren kunnen de melkproductie flink uitbreiden. Het bedrijf moet de behandeling van afvalwater nog verbeteren. De huidige filtratie voorziening voldoet niet meer aan de geldende milieunormen. Aanleg van een foliebassin volstaat.

Vraagprijs 
De bedrijfsgebouwen en de hoofdwoning op 2 ha ondergrond, de veestapel, tractoren en werktuigen, 72 ha grond in eigendom, bedrijfstoeslagrechten en melkleverantierechten: € 900.000,- ( incl. makelaarkosten, excl. voorraad ).

Nadere informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L.(Leo) Dorresteijn, mail dorresteijn@vdslikke.nl, tel. (+31) (0)6 2254 44 84.

Klik hier voor meer aanbod in Frankrijk.

Deel dit pand

Share