Loading...

Dept. Orne (61), omg. Alençon ref. IVH- 232

€ 1.417.500

Omschrijving

Melkveebedrijf met leveringsrecht van 704.000 l en met 140 ha land.

Te koop
Prachtig en proper melkveebedrijf met prima leemgrond, grotendeels in gebruik als bouwland. Prima locatie voor liefhebbers van een mooie boerderij, een mooie omgeving en van prachtig wonen.

Ondernemingsvorm 
De huidige onderneming is een m/v maatschap.

Grond
Van de 140 ha land ligt 23 ha daadwerkelijk direct aan de bedrijfsgebouwen. Een perceel van 20 ha ligt aangesloten aan de overzijde van een landweg. Meerdere percelen op 3 km afstand, een blok van 30 ha ligt op ong 8 km afstand.
De grondsoort is erg wisselend, van lichte tot pittige grond. Van de totale oppervlakte is 18 ha gedraineerd.
De vraagprijs is gebaseerd op ondergrond gebouwen ( 2 ha) in eigendom en alle grond gepacht. Er kan echter direct 80 ha grond in eigendom worden gekocht.

Bouwplan
Het bouwplan 2017 bestaat uit; 43 ha snijmaïs, 32 ha tarwe, 15 ha koolzaad en 50 ha blijvend grasland. Er staat nu 16 ha Italiaans raaigras op het veld als wintergewas, bestemd om ingekuild te worden voordat er maïs wordt ingezaaid. De gemiddelde opbrengst voor tarwe bedraagt ruim 7 ton/ha.

Bedrijfsgebouwen
Er is een ligboxenstal ( 2.000 m2 ), gebouwd in 2004. Het is een lichte stal met 85 ingestrooide ligboxen voor melkkoeien. De 2 loopgangen met dichte vloeren worden uitgeschoven met 2 hydraulische mestschuiven. Verder is er een zij-voergang met voerhekken. Tussen de ligboxen staan de 2 voerboxen van de krachtvoerautomaat.
In 2013 is er aan de voorzijde van de stal een nieuw stuk aangebouwd. Daarin bevinden zich de wachtruimte , een 2×10 swing-over melkstal van De Laval, een tanklokaal, een afkalfbox en 50 plaatsen voor kalveren in strohokken, voorzien van een drinkautomaat. Er bestaat de mogelijkheid het aantal ligboxen te vergroten ten koste van de huidige opslagruimte voor machines.
Aan de achterzijde is een overdekte mestopslagruimte van 400 m2 en een foliebassin van 260 m3 voor opvang van afvalwater.
In een andere houten schuur met centrale voergang (1.200 m2 ) is stalruimte voor ouder jongvee in strohokken.
Een derde gebouw dient voor de berging van hooi en stro.
Een grote betonplaat van 1200 m2 dient voor opslag silage.
De routing op dit bedrijf is goed doordacht! Vanaf de openbare weg zijn er 4 ontsluitingen (waarvan 1 uitsluitend voor de woning ).
Er is een waterbron voor drinkwater en schoonmaken. Er kan desgewenst worden omgeschakeld op leidingwater.

Veestapel
Er loopt een prima veestapel van het ras HF /Normandiërs, 85 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van KI en de melkveestapel heeft een gespreid afkalfpatroon. De leeftijd bij eerste keer afkalveren is gemiddeld 28 maanden. De melkcontrôlegegevens geven aan dat de jaarproduktie ruim 8500 liter/koe bedraagt.

Werktuigen
Op aanvraag is een uitgebreide werktuigenlijst beschikbaar.
Daarop staan oa 3 tractoren, een Kuhn uitkuiler van 6 m3, een kieper, een zaaibedbereider, een ploeg, kunstmeststrooier.
Het bedrijf heeft ook aandelen in 2 werktuigen-coöperaties.

Woning
De woning is geheel gerenoveerd in 2004 , dakbedekking, electrische installatie en houtwerk zijn van recente datum. Het soort woning betreft een langgevel huis met een woonoppervlakte van 230 m2. Indeling: Een hal, een woonkamer , een woonkeuken en een helder kantoor. Aan de achterzijde, de bijkeuken, wc, en de stookruimte. De CV wordt gestookt op houtpellets of ( heel bijzonder) op haver.
Op de étage nog 5 grote slaapkamers met ingebouwde kasten en een moderne badkamer met bad, douche en dubbele wastafel. In hetzelfde gebouw, maar met eigen toegang; de garage en een werkplaats.
Deze mooie woning kijkt uit op een meertje van 4.000 m2 met daarop een ponton met cabine en terras, waar je kunt zwemmen en je vrije tijd besteden. Deze boerderij heeft een mooie scheiding tussen bedrijf en privé.

Sociaal
Het bedrijf ligt in het oosten van departement Orne, in een fraai plattelandsgebied. De afstand tot een dorp met voorzieningen bedraagt 7 km. Er is een basis- en voortgezet onderwijs, een bakker, een supermarkt en er zijn restaurants.
Op 30 km afstand bevindt zich Alençon, een stad met alle voorzieningen.

Bedrijfstoeslag
De hectarepremies bedroegen in 2016 in totaal € 35.000,- . Het bedrijf komt in aanmerking voor extra grasland toeslag ( uit nationale enveloppe ).

Overige informatie
Een verruiming van het melkleverantierecht tot 704.000 liter is vorig jaar toegekend, deze hoeveelheid is nog niet daadwerkelijk geproduceerd. Desondanks is het bruto rendement bij de huidige productie al zeer bevredigend.
Als er een jonge boer wordt geïnstalleerd, gaat de betreffende zuivelfabriek Lactalis nog extra leverantierecht toekennen.
Het bedrijf moet de mestopslag nog verplicht uitbreiden ivm het groter aantal melkkoeien. Deze zomer wordt de mestopslag op kosten van verkoper aangepast.

Vraagprijs
De bedrijfsgebouwen en de woning op 2 ha ondergrond, de veestapel, tractoren en werktuigen, pachtoverdracht van 140 ha, bedrijfstoeslagrechten en melkleverantierechten: € 1.417.500,- ( incl makelaarkosten, excl. voorraad ).

Let op ! Aankoop 80 Ha eigen grond is mogelijk.

Nadere informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rentmeester.

Klik hier voor meer aanbod in Frankrijk.

Deel dit pand

Share