Loading...

Dept. Indre-et-Loire (37) omg. Loches

€ 1.575.000

Omschrijving

Akkerbouwbedrijf 103 ha groot, met bedrijfstak toerisme.

Algemeen
Dit bedrijf ligt 15 km ten noorden van Loches. Het akkerbouwland is in gebruik voor granen en koolzaad. De hele oppervlakte van 103 ha is grond in eigendom. Door de prachtige omgeving, de landgoederen, steden en het nabije Loire-dal is dit object ideaal voor een combinatie van akkerbouw en agro-toerisme.

Grond
De grond ligt rond de gebouwen. Het is 1 grote kavel, alleen doorsneden door een zeer rustige platteland weg. De grondsoort bestaat uit lichte tot middelzware leemgrond. Onderin de diepe bouwvoor wordt de grond zwaarder. De grond is gedraineerd. Deze vruchtbare, goed vochthoudende grond is uitermate geschikt voor graan-, koolzaad- en maïsteelt. Maïs is hier niet geteeld, het leent zich prima voor een contract om maïszaad te telen. Beregening is voor het huidige bouwplan niet nodig. Maar de mogelijkheid om te beregenen is aanwezig.

Bedrijfsgebouwen
Er is een traditionele akkerbouwschuur, waar later diverse graansilo’s zijn geplaatst. Ook is er later een grote graansilo naast geplaatst. Nu is de graansilo in gebruik als (hobby)werkplaats, maar hergebruik als graansilo kan worden overwogen. In totaal is er dan opslag voor zo’n 3000 ton graan. Ook is er nog een metalen kapschuur voor werktuigenopslag en een hoge schuur voor opslag grote machines en hooi/stro.

Woningen
De overige gebouwen bestaan uit een grote stijlvolle hoofdwoning met 10 kamers en een inpandige extra woning met eigen toegang desgewenst voor toeristische activiteiten kan worden bestemd. Alles bevindt zich in goede staat, daken zijn dicht en grotendeels gerenoveerd, veel ramen zijn in dubbel glas uitgevoerd, er is een prima verwarming etc.

De hoofdwoning is klaar om, naast eigen bewoning, ook als B&B gebruikt te worden. Naast de twee slaapkamers in de hoofdwoning zijn er namelijk 4 slaapkamers bereikbaar via een eigen ingang. Hier is ook een gemeenschappelijke ruimte bij te trekken.

Dan is er nog een extra woning in het pand waar wat meer aan moet gebeuren. Maar ook hier een droge woning die gemakkelijk tot een goed verhuurbare eenheid met eigen ingang kan worden omgevormd.

Sociaal
De omgeving is fraai! Loches, de zomerresidentie van de koningen van Frankrijk ligt op 10 km. Direct in de omgeving liggen kastelen en oude kloosters. Hier is altijd toerisme, zomer en winter. De kastelenroute langs de Loire is van hieruit gemakkelijk te bereiken. Loches beschikt over alle denkbare voorzieningen zoals hotels, restaurants, internationale school, super en hypermarkten en een fraai historisch centrum.

Vraagprijs
Woningen, opslagschuur, kapschuur, traditionele graanschuur en graansilo, 103 ha grond in eigendom: € 1.575.000,- incl. kosten makelaar.

Het bedrijf wordt nu gebruikt voor akkerbouw, op basis van loonwerk. Er valt ook te denken aan een omvorming naar melkveebedrijf, of uitbreiding van de toeristische activiteit.

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rentmeester.

Klik hier voor meer aanbod in Frankrijk.

Deel dit pand

Share