Loading...

Emigratiebegeleiding

Emigratiebegeleiding

Wie toe is aan een nieuwe uitdaging en zijn agrarische toekomst wil uitbouwen in het buitenland is bij vanderSlikke rentmeesters aan het juiste adres!
VanderSlikke rentmeesters beschikt in Frankrijk over een erkend makelaarskantoor: AVS-GPFA.

AVS-GPFA zorgt voor een doorlopend aanbod van voornamelijk melkvee- en soms akkerbouwbedrijven. Ook voor de vleesveehouderij bieden wij aanbod in Frankrijk.
Medewerkers van AVS-GPFA kennen de ingewikkelde wet- en regelgeving in Frankrijk. Zij volgen de ontwikkelingen op de Franse grondmarkt op de voet.
Aan verplaatsers bieden zij de juiste ondersteuning bij het zoeken en aankopen van onroerend goed.
Het opstellen van het koopcontract , het laten passeren van de koopakte en het regelen van de pacht vereist kennis en ervaring. Een verplaatser kan hierbij niet zonder professionele hulp.

Bedrijfsadvies
Het opstellen van een goed bedrijfsplan en het verkrijgen van de nodige vergunningen is van doorslaggevend belang voor het verkrijgen van een passende financiering. AVS-GPFA kan dit voor u regelen. Door kennis van de fiscale wetgeving adviseert AVS-GPFA in overleg met een accountant ook over de keuze van de juiste ondernemingsvorm. Dit kan belastingclaims in de toekomst voorkomen of beperken. Begeleiding bij de opstart van het nieuwe bedrijf gedurende het eerste jaar behoort in overleg ook tot de service van AVS-GPFA.

Emigratiebegeleiding
Ondernemers die zich in Frankrijk willen vestigen worden vanaf het begin van het proces ondersteund door een emigratiebegeleider. De emigratiebegeleider inventariseert uw wensen en geeft voorlichting over uw mogelijkheden in Frankrijk. Hij kijkt naar passend aanbod in Frankrijk, regelt het contact met AVS-GPFA en organiseert eventuele bezichtigingen. In een later stadium assisteren Nederlands sprekende medewerkers ter plaatse de koper samen met het secretariaat in Frankrijk.

De emigratiebegeleider, de heer ing. L.W.J. (Leo) Dorresteijn, is deskundig op het gebied van de Nederlandse landbouw maar heeft ook de benodige kennis over Frankrijk. Hij is het aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft over mogelijkheden in Frankrijk.

Franse taal: last of lust!
Het is mijn taak als emigratiebegeleider om mijn klanten zo goed mogelijk voor te bereiden op een verhuizing naar Frankrijk. De Franse taal wordt door velen ervaren als een belemmering voor de opstart van een nieuwe bedrijf. Advies: Kies voor een voorbereiding op alle fronten inclusief het leren van de basiskennis van de taal .

Samen kunnen wij zoeken naar geschikte taalcursussen of naar andere manieren om de taal snel te leren.

Voor informatie kunt u contact met mij opnemen, mail dorresteijn@vdslikke.nl, tel. (+31) (0)6 2254 44 84

Leo Dorresteijn.